השוואת הלוואות לנובמבר, 2024
נכתב על ידי רביד עומסי | נערך על ידי רוס פלוטקין
הלוואות בריבית נמוכה ל21 בנובמבר 2024
אנחנו זקוקים לתמיכתכם! מצאתם הצעה מתאימה? נשמח שתשאירו פרטים באמצעות הכפתורים שלנו – זה הכי נוח ויעיל. התמיכה שלכם שומרת עלינו עצמאיים ומאפשרת להמשיך לספק שירות חינמי לכולם.
ריבית
פריים פלוס 1%
פריסה בשנים
18
ריבית:
פריים פלוס 1%
ריבית
פריים פלוס 0%
פריסה בשנים
8
ריבית:
פריים פלוס 0%
ריבית
פריים מינוס 0.5%
פריסה בשנים
4.7
ריבית:
פריים מינוס 0.5%
ריבית ממוצעת
8.39%
פריסה בשנים
5.5
ריבית ממוצעת לפי נתוני בנק ישראל: 8.39%
ריבית ממוצעת
9.06%
פריסה בשנים
5.3
ריבית ממוצעת לפי נתוני בנק ישראל: 9.06%
ריבית ממוצעת
9.67%
פריסה בשנים
2.5
ריבית ממוצעת לפי נתוני בנק ישראל: 9.67%
ריבית ממוצעת
9.29%
פריסה בשנים
5.3
ריבית ממוצעת לפי נתוני בנק ישראל: 9.29%
ריבית ממוצעת
13.45%
פריסה בשנים
10
ריבית ממוצעת לפי נתוני בנק ישראל: 13.45%
המדריך לבחירת הלוואה
צריכים הלוואה? הגעתם למקום הנכון. אנחנו בכלבנק נעזור לכם לקבל את ההחלטה וההלוואה הטובה ביותר עבורכם! לפני שפונים לבנקים או לגופים חוץ בנקאיים לבקש הלוואה, כדאי שתתכוננו. זה יעזור לכם לקבל את ההלוואה הנכונה עבורכם ולקבל את התנאים הטובים ביותר.
מהי מטרת ההלוואה?
ראשית, והכי חשוב שנדע מהי מטרת ההלוואה. האם מטרת ההלוואה היא שיפוץ, קניית רכב, הקמת עסק, סגירת מינוס, וכו'.. לכל מטרה יש מאפיינים ייחודיים וצריך לקחת אותם בחשבון. למשל, אם המטרה של ההלוואה היא לסגור את המינוס, אז בעצם אנחנו חוסכים כסף, כי בד"כ מינוס הוא הלוואה בריבית גבוהה יותר מהריבית שנקבל בהלוואה. לעומת זאת, הלוואה לצורך חופשה או שיפוץ, בד"כ היא רק הוצאה וצריך לתכנן אותה באופן שלא תעמיס עלינו יותר מידי.
מה הסכום שאנחנו צריכים?
אז אחרי שאנחנו יודעים מה מטרת ההלוואה, הגיע הזמן לחשוב כמה אנחנו צריכים. במקרים מסוימים, כמו רכישת רכב, נוכל לדעת בדיוק מה הסכום שנדרש לנו. לעומת זאת, בשיפוץ או בחופשה לדוגמא, צפויות לנו הפתעות. לכן, בהחלטה על הסכום צריך לקחת בחשבון את האפשרות שיהיו לנו הפתעות ולהחליט מה עושים במקרה כזה. אפשרות אחת היא לקחת סכום הלוואה גדול יותר כדי להיערך להפתעות, ואפשרות אחרת היא להקטין את התוכנית כדי שיהיה לנו תקציב להפתעות שיגיעו (והן יגיעו). בכל מקרה, צריך לחשוב מראש מה הסכום שאנחנו צריכים כדי לא להגיע למצב שהסכום שלקחנו לא מספיק מחד, ושלא לקחנו יותר מידי מאידך (הלוואה זה לא בחינם!!).
מה ההחזר החודשי שאנחנו יכולים להחזיר בחודש?
אחרי שהחלטנו כמה כסף אנחנו צריכים אנחנו צריכים לבדוק כמה אנחנו נוכל להחזיר כל חודש. הלוואה תעמיס על התזרים החודשי שלנו ולכן חשוב להחליט על זה בזהירות. תבדקו את ההכנסות וההוצאות הנוכחיות ותנסו לחזות מה הולך להיות בשנים הקרובות. האם יש הלוואות שמסתיימות, האם צפויה הוצאה חדשה וכו'. על בסיס הנתונים שלכם תחליטו מההטווח שתוכלו להחזיר בחודש. שימו לב, ככל שהסכום החודשי נמוך יותר, ככה ההלוואה ארוכה יותר ואתם משלמים יותר.
ניהול משא ומתן
אחרי שאתם יודעים כמה אתם צריכים וכמה תוכלו להחזיר, הגיע הזמן לנהל משא ומתן. תפנו ל-4 הגורמים הבאים ותבקשו הצעה להלוואה על בסיס הנתוני הקודמים:
- לבנק שלכם
- לבנקים מתחרים
- חברות אשראי
- לקרן השתלמות
תקפידו לתת לכולם את אותם נתונים - סכום והחזר חודשי - רק ככה תוכלו לעשות השוואה טובה ביניהם. כל אחד מהם יתן לכם הצעת ריבית שונה. הנמוכה ביותר היא הטובה ביותר. אחרי שקיבלתם הצעות, תחזרו לבנק שלכם ותבקשו ממנו לשפר את ההצעה שלו לפי ההצעה הטובה ביותר שקיבלתם.
חשוב מאוד, תוודאו עם כולם שאין קנס על פרעון מוקדם להלוואה, כדי שתוכלו במידת הצורך להחזיר חלק ממנה מוקדם יותר בלי קנס.
שימו לב, בנקים מסוימים מציעים הלוואות בתנאים מעולים למי שמעביר אליהם את החשבון. מאחר והלוואה היא המוצר הבנקאי שאתם משלמים עליו הכי הרבה, כדאי מאוד לשקול את האופציה הזו.
לסיכום, השלבים בתכנון ובחירת הלוואה
- מחליטים על מטרת ההלוואה
- מתכננים מהו הסכום הנדרש
- בודקים מהו טווח ההחזר החודשי שנוכל לעמוד בו
- מנהלים משא ומתן.
בהצלחה!